Cattery
Wie zijn wij


Wij zijn een kleine cattery in Haaksbergen in Twente. Ons gezin bestaat uit een kattenvrouw, een honden- en paardenman en een jongedame die gek is op de paarden, katten en hond.

10 jaar geleden is onze cattery begonnen met Maine Coon poes Cressida. Haar dochter Belle bleef bij ons als opvolgster van mama. Belle bleek te schuw en hierdoor niet geschikt om mee verder te fokken. Met Cressida hebben we 2 nestjes kunnen fokken.

Nadat Cressida in november 2018 overleden is, deed onze eerste Siberische kat, Meike, haar intrede. Toen Belle in januari 2019 overleed, kwam Jana bij ons. Onze honden waren al aan katten gewend, dus binnen een mum van tijd konden ze allemaal met elkaar overweg.

Sinds 2019 fokken wij dus met Siberische katten.

Wij willen ze elk maximaal 1 nestje per jaar laten werpen.

De kittens worden in een werpkist in de huiskamer geboren. Vanaf de geboorte worden ze vertrouwd met alle huiselijke geluiden en geuren. Ze maken ook op jonge leeftijd kennis met onze hond, Landseer Tooske. En aangezien ze er als aandoenlijke bolletjes wol uitzien, worden ze flink geknuffeld.

We nodigen regelmatig jonge kinderen uit om met ze te spelen, zodat ze ook hier in een vertrouwde omgeving aan kunnen wennen.


Een nestje


Als de kittens tussen de 6 en 8 weken oud zijn, mogen ze bezoek ontvangen.

Zeker mensen die (licht) allergisch zijn adviseren wij om vaker dan 1x te komen testen.

Bij de reservering (cq ophalen) tekenen we een contract waarin oa afspraken rond castratie/sterilisatie staan.

Ook spreken we de verhuisdatum af waarbij wij ervoor zorgen dat niet alle kittens tegelijk weggaan, zodat moederpoes rustig kan wennen aan een leeg nest. De kittens mogen verhuizen vanaf de leeftijd van 13 weken. Zij krijgen een kittenpakket mee.

De kittens zijn dan volgens schema ontwormd, en ge├źnt. Ook hebben ze een chip met Europees paspoort en zijn door de dierenarts fit bevonden.

Clea leert spelenderwijs met honden omgaan.
Klik op play om de video af te spelen.